پيامبر اكرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: در حال ناشتا خرما بخوريد، زيرا كرم و انگلهاي (روده و معده) را مي كشد.
به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، یک آرام پز می تواند زندگی را با آسایش بیشتری همراه کند زیرا هنگامی که از قبل برای غذا برنامه ریزی می کنید، برای رسیدگی به امور خانه، زمان بیشتری خواهید داشت.
وقتی بعد از ظهر به خانه برمی گردید و با بازکردن در، بوی خوش خوراکی گرم و آماده را که در آرام پز منتظر شماست، استشمام می کنید، نیمی از خستگی شما برطرف می شود. یک آرام پز می تواند زندگی را با آسایش بیشتری همراه کند زیرا هنگامی که از قبل برای غذا برنامه ریزی می کنید، برای رسیدگی به امور خانه، زمان بیشتری خواهید داشت. آرام پز مواد غذایی را به آهستگی و در حرارت کم- معمولا بین ۷۵ تا ۱۳۵ درجه سانتی گراد- می پزد. حرارت کم موجب می شود که قطعات گوشت حتی اگر گوشت بسیار عالی هم نباشد، نرم و خوش خوراک شود و آب کمتری از دست بدهد.
پخت و پز آهسته و مطمئن
برای اطمینان از سلامت غذا، درجه آرام پز باید در حدی باشد که بتواند غذا را به آرامی و بدون نیاز به رسیدگی تهیه کند و از طرفی باید آن قدر سریع باشد تا موجب فاسد شدن غذا نشود. برای اطمینان از این که درجه حرارت برای غذایی که تهیه می کنید از هر جهت سالم و مطمئن است، قبل از پخت هر غذایی، آرام پز را با روش زیر امتحان کنید.
_ آرام پز را با حدود ۲ لیتر آب نیم گرم پر کنید.
به مدت ۸ ساعت آن را روی درجه پایین قرار دهید.
با استفاده از یک دماسنج مناسب دمای آب را اندازه بگیرید. این کار را باید سریع انجام دهید چون به محض برداشتن در ظرف، دما به سرعت کاهش می یابد. دمای آب باید ۸۵ درجه سانتی گراد باشد. اگر دما از این حد بیشتر باشد، به این معنا ست که اگر غذایی را به مدت ۸ ساعت و بدون به هم زدن در آن بپزیم، غذا بیش از حد پخته یا آب خود را از دست می دهد. اگر حرارت آب کمتر از ۸۵ باشد، به این معناست که آرام پز شما به دمای مناسب نمی رسد و امکان فاسد شدن غذا در آن وجود دارد.
_ آرام پزهایی که دارای ظرف سرامیک هستند نه تنها راحت تمیز می شوند، بلکه شما می توانید مواد غذایی را آماده کنید و ظرف را در یخچال بگذارید و در زمان مناسب آن را مصرف کنید.
_ گرم کردن مجدد غذا در آرام پز به هیچ وجه توصیه نمی شود. ظرف آرام پز را هرگز کمتر از نصف آن و بیشتر از دو سوم گنجایش پر نکنید.
_ در آرام پز، سبزیجات کندتر از گوشت و مرغ می پزد بنابراین اول سبزیجات را در ته و دور ظرف قرار دهید و سپس گوشت را اضافه کنید و مواد را با مایعی نظیر آب، آب گوشت یا مرغ یا سس بپوشانید.
نیک صالحی / 2018
جام نیوز :: JamNews - استفاده درست از آرام پز
http://jamnews.ir/detail/News/39819430 سپتامبر 2014 ... استفاده درست از آرام پز. برای اطمینان از سلامت غذا، درجه آرام پز باید در حدی باشد که بتواند غذا را به آرامی و بدون نیاز به رسیدگی تهیه کند و از طرفی ...
Welcome to Shamshiri cafe: خورش کرفس در آرام پز
http://www.shamshiricafe.com/2012/09/blog-post_2408.html13 سپتامبر 2012 ... برای غلظت بخشی، بیشتر من از استاک ژله ای تری که با قلم یا دم گوساله درست می شه استفاده کردم. سبزی رو هم خرد کنید ...
تی وی پلاسآیا باید یک آرامپز بخرم؟ - تی وی پلاس -
http://www.ritmezendegi.com/ستاره-ها/1794-آیا-باید-یک-آرامپز-بخرم؟.html7 ژوئن 2014 ... 1- فراموش نکنید که وقتی در آرامپز غذا درست میکنید حتی یک قطره از آبی که ... 4- لطفا برای استفاده از آرامپز هرگز به تجربیات دوستان و آشنايان ...
خوراک مرغ وپنیر خامه ای با آرام پز - انواع غذا با مرغ - آشپزی - آکاایران
http://cooking.akairan.com/ashpazi/chiken1/5762.htmlاگر به آشپزی با آرام پز علاقه دارید، این خوراک خوشمزه دو نفره میتواند انتخاب خوبی ... 4/1 پیمانه آب مرغ (میتوانید از قرصهای مرغ هم استفاده کنید و یک قرص را در یک ...
بهمن 1388 - مینویسم برای تنها دخترم ، تینا
http://ashpazi.blogfa.com/8811.aspxولی خوب از اونجا که یکی از دوستان ازم خواسته بود توضیح بدم که تو آرام پز چه جوری ... گاهی هم با گوشت گوساله تکه ای درست میکنم که اینجوری تینا خیلی دوست داره و ... دو سه بار ازش استفاده میکردم ، ولی الان دو سه روزه که هر چی توش میپزم بهش میچسبه ...
استفاده از آرام پز و آنچه شما باید بدانید - پرشین وی
http://www.persianv.com/home/255938.php11 جولای 2014 ... آرام پز , استفاده ازآرام پز , چگونه از آرام پز استفاده کنیم , پخت غذا در آرام پز. ... کباب های کوبیده · فوت و فن های صحیح درست کردن کباب های کوبیده ...
بهمن 1388 - طب سنتی و اسلامی - Blogfa
http://ravazadeh.blogfa.com/8811.aspxاز ادويه ها مي توان براي تعادل مزاج غذاها بر حسب مزاج فرد استفاده كرد و مزاج ان ها را ... ان ها با يكديگر به نسبت درست است بهترين روش طبخ حبوبات استفاده از ارام پز و ...
طب سنتی و اسلامی - انواع حبوبات و غلات و مزاج آن ها
http://ravazadeh.blogfa.com/post-33.aspxصحيح ترين روش استفاده از حبوبات تركيب ان ها با يكديگر به نسبت درست است بهترين روش طبخ حبوبات استفاده از ارام پز و يا پخت با حرارت كم است.
طرز تهیه کته در پلوپز - بیتوته
http://www.beytoote.com/cookery/ghazaha/cook1-rice1-cooker.htmlممکن است به دلخواه خود از دیگر سبزیجات نیز برای سالاد استفاده نمایید و یا آنرا با سوس سویا مصرف… ... طرز درست کردن اسموتی موکا ,آموزش درست کردن اسموتی موکا ...
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی > آشپزی - سایت آموزش آشپزی آسان
http://www.ashpaziasan.ir/1391/06/17/طرز-تهیه-خورشت-قورمه-سبزی.html7 سپتامبر 2012 ... وقتی که گوشت نیم پز شد ،نمک آن را اندازه کرده وبگذارید تا خورش جا بیفتد. .... مادرم از یه آرام پز برقی برای درست کردن قورمه سبزی استفاده می کرد.
کدام روش پخت سالمتر است؟ - تبیان
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=6187418 فوریه 2008 ... به عنوان یک قانون کلی هر چه در تهیه غذا، آب، زمان و روغن کمتری استفاده شود، مواد مغذی کمتری از بین خواهد رفت. ... بخار پز کردن غذا ... آرامپز کردن.
غذای متفاوت - کباب ها Kebabs
http://www.elham888.blogfa.com/cat-35.aspxراستش من غذا مذا زیاد درست میکنم ولی بخدا مکافاتی دارم با عکس گرفتن و ادیت کردن و .... کاربردای دیگه یی هم داره مثل پختن خورشت به صورت آرام پز، پختن کیک البته با ... آخه من از بند پ در گرفتن اینترنت استفاده میکنم که نمیتونم بگم چه جوری در ...
ماست خانگی - پارسه گرد
http://www.parsegard.com/foodnutrition/ماست-خانگی.htmlبرای درست کردن ماست لازم نیست کار خاصی انجام دهید فقط 20 دقیقه زمان بگذارید و بعد به شیر استراحت دهید تا ماست طی فرایند ... راهنمای کامل استفاده از آرام پز.
مسقطی دو رنگ - پارسه گرد
http://www.parsegard.com/foodnutrition/مسقطی-دو-رنگ.htmlاین مقدار دسر برای 4 تا6 نفر کافی است و در مدت 50 دقیقه درست میشود. انواع شیرینی ... سلام خیلی خوب بود همین الان میرم درست کنم .... راهنمای کامل استفاده از آرامپز.
مایکروویو و دستور پخت چند نوع غذا با آن-orado.com :
http://www.orado.com/DynamicPage.aspx?id=21ايمني و سهولت در پخت و پز، در زمان استفاده از فرهاي مايكروويو افزودن آب به مواد ضروري ..... استاندارد در حدي است كه اگر اجاق سالم بوده و درست استفاده شود، بيخطر است.
نیمپز کردن با آب گرم - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
http://fa.wikipedia.org/wiki/نیمپز_کردن_با_آب_گرمدر این روش غذا را در زیر نقطه جوش آب یعنی ۱۰۰ درجه سانتی گراد آرام آرام به صورت نیمه ... از لحاظ بهداشتی استفاده از تخم مرغ نیم پز خطر کردن در برابر بیماری سالمونلا ...