طرز تهیه دلمه برگ مو,دلمه

جهانی‌ها –> آشپزی

دوستان عزیز در این مطلب شما را با طرز تهیه دلمه برگ مو آشنا میکنیم امیدواریم مورد پسند شما قرار بگیرد.

مواد لازم:

طرز تهیه دلمه برگ مو,دلمه

* برگ تازه و نازک و ترد و بدون شکاف حدود ۴۰۰ گرم ( گاهی که برگها ترد نباشن مقدار برگ بیشتری لازم دارین چون دور ریز زیاد داره و برگ زیادی براتون نمی مونه . البته با برگهای خشن و زبر دلمه لطفی نداره و بهتره از خیر دلمه بگذرین . در مناطق گرمسیر فقط اواسط فصل بهار برگها شاداب و لطیف هستن . ولی برگهای آذربایجان به خاطر سردی هوای منطقه در فصل تابستان هم شاداب و لطیف هستن .)
* بعضی ها با لپه باقلا درست می کنن .

* در آذربایجان از بلغورگندم ( که قبلا کمی جوشانده شده و بهش یارما میگن ) هم استفاده میشه . در اینصورت نصف پیمانه هم از بلغور
* سبزی های معطر شامل : جعفری، مرزه ،تره ،شوید و کمی ریحان – نعنا و گشنیز و ترخون و پیازچه و کمی سیر و نیز کمی کاکوتی یا آویشن و مرزه خشک و گل سرخ پودر کرده

نکته مهم : اگه از برگ شور کنسروی استفاده میکنین حتما آبش رو خالی کنین و چند ساعت در آب خیس کنین تا نمک اضافه اش بره . وگرنه غذاتون خوش نمک !!! میشه …

طرز تهیه دلمه برگ مو,دلمه

طرز تهیه مواد :

پیازها را کمی با روغن تفت میدیم و گوشت چرخ کرده را همراه آن کمی سرخ میکنیم .

سپس نمک،فلفل و ادویه ورب گوجه زده با کمی آب میذاریم تا گوشت بپزه.
بعد لپه را که قبلا” خیس کرده و نیم پز کردیم به گوشت و رب گوجه مون اضافه می کنیم تا کمی بجوشه و جا بیافته .

سبزی پاک کرده و شسته و شده رو باقی مواد گوشتی اضافه می کنیم.

برنج خیس کرده و رب گوجه فرنگی و چاشنی را با کمی آب مخلوط کرده روی باقی مواد مون می ریزیم و نمکش رو اندازه کرده و مخلوط می کنیم .
طرز تهیه و پیچیدن برگهای دلمه :

دلمه برگ مو – بهتره از برگهای جوان ترد استفاده کنیم . برگها را شسته و خشک میکنیم و دمبرگ آنها را به ارامی میچینیم.کوچکترها و بزرگترها رو دسته دسته جداگانه روی هم می چینیم.ابتدا دسته های بزرگتر رو دمله می پیچیم که ته قابلمه قرار بگیره چون دیر تر می پزن .

نکته : برگهای کوچکترها هم باید روی قابلمه باشه که له نشن .
اگر برگ نسبتا بزرگ بود یکی کافیه وگرنه دو برگ کوچک راروی هم گذاشته، به طوری که کمی پهن بشه . مقداری ازمواد گوشتی را وسط برگ گذاشته و مثل بقچه می پیچیم. اگر حوصله داشتین از برگ های کوچک استفاده کنین دلمه ها ریز تر و زیبا تر میشن . از مواد به اندازه توی دلمه بذارین وگرنه موقع پختن باز میشه و بیرون میریزه .

نکته : در قسمت زیر برگ . زیرا قسمت روی برگ که براق هستش باید بیرون قرار بگیره .
نکته : دلمه رو میتونین مثل دلمه های ترکیه سیگارتی هم بپیچین مخصوصا اگه دو نوع ترش و شیرین درست میکنین . یکیش سیگارتی باشه که برای مهمونا مشخص باشه .
اول کف قابلمه چند عدد برگ دلمه بزرگ و خشن پهن میکنیم تا از چسبیدن برگهای دلمه پیچیده شده به کف قابلمه جلوگیری بشه .( اگه برگ کم میاد میتونین از برگ کاهو هم برای گذاشتن ته دیگ استفاده کنین . ) برگها را که پیچیدیم قسمت روی هم آمده را به طرف زیربدون فاصله و کیپ هم قرار میدیم و کمی فشار میدیم که تا قبل از نرم شدن و پختن باز نشن .

من برگ ها را در آبجوش نمیذارم چون عطر و طعم ترش مزه برگ را از بین میبره . در عوض مواد داخل دلمه رو را نپخته می پیچم تا هنگام پختن برگها وا نره .
همه یرگها که پیچیده شدن و دلمه ها آماده شدن کمی پیاز داغ را با ادویه و زرد چوبه و رب گوجه فرنگی مجددا آماده کرده و نیز کمی کره روی برگ ها میریزیم و مقداری کمی آب و کمی نمک میریزیم که از سطح دلمه ها در قابلمه پایین تر باشه . روی سطح هم یک بشقاب چینی بدرد نخور به صورت دمر میذاریم تا سنگینی آن مانع از باز شدن و به هم ریختن دلمه ها قبل از پخت بشه . گوجه سیز یا غوره ها را روی آن یا لابلای دلمه ها بریزین.
اول شعله زیاد باشه وقتی که شروع به جوشیدن کرد( نباید با شعله زیاد بجوشه چون برگها باز میشه ) شعله اون رو کم میکنیم تا آرام آرام بپزه . با کم شدن آب درون قابلمه ( اگر همنوز دلمه ها نپخته باشن ) به آن کم کم آب اضافه میکنیم و در انتها وقتی دلمه ها پختن ترشی یا شیرینی و نمک آنرا اندازه میکنیم . هنگام خاموش کردن دلمه نباید خیلی آبدار باشه . بدون آب هم نباشه که دلمه ها خشک بشن .. وقتی سرد بشه خود بخود آبروغنش به خورد دلمه ها میره .
نکته : برای کشیدن دلمه حتما باید قبلا شعله رو خاموش کرده و دلمه ها رو خوب خنک کرده باشین . وگرنه ممکنه موقع کشیدن دلمه ها درسته در نیاد و شکل شون خراب بشه .
برای تزیین یک یا دو گوجه فرنگی قاچ شده یا فلفل رنگی خرد شده را روی آن بذارین تا بخارپز بشه و هنگام کشیدن آنها را روی ظرف بکشین . میتونین از کمی گل سرخ هم برای تزیین روش استفاده کنین .
اگر دلمه رو با ماست سرو میکنین نیازی به شکر نداره . ولی اگر دوست دارید کمی ملس یا شیرین باشد به آن کمی آب و شکر و آبلیمو ( یا سرکه ) اضافه کنید و پس از جوش زدن خاموش کنید . میتوان برای تزیین باز هم از پیاز داغ و یا زرشک لابلای آن استفاده کرد
نکته : بعضی ها آبلیمو و شکر و یا سرکه و آبلیمو رو به مواد دلمه مخلوط میکنن . و بعضی ها هم دو الی سه لیوان ماست به مواد از همون ابتدا مخلوط می کنن .
نکته : برای براق شدن دلمه ها پس از کشیدن میتونین کمی روغن خیوانی یا کره روش بدین .

آسوری ها هم برای داخل مواد و هم لابه لای دلمه ها ماست میریزن . بعد با پیاز داغ و فلفل تزیین و سرو می کنن . شما میتونین وقتی که دلمه هاتون رو پیچیدین دو قسمت کنین . یک قسمت رو شیرین و دیگری رو ترش بپزین .

* - ضمنا میشه انواع دلمه رو یکجا تهیه کرد و پخت .

منبع: بیتوته

 

طرز تهیه دلمه برگ مو - انواع دلمه - آشپزی - آکاایران

http://cooking.akairan.com/ashpazi/koko-dolme/9508.html

دلمه برگ مو، یکی از لذیذترین غذاهای فصل بهار است خواص دلمه برگ مو ,خواص دارویی دلمه برگ مو ,فواید دلمه برگ مو ,خاصیت دلمه برگ مو ,دلمه برگ مو در طب سنتی ,فواید ...

کتاب آشپزی/دلمه برگ مو - ویکی‌کتاب

http://fa.wikibooks.org/wiki/کتاب_آشپزی/دلمه_برگ_مو

دلمه برگ مو یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز است. ... طرز تهیه: چوب ته برگ موها را می‌گیریم و برگ‌ها را می‌شوییم. در قابلمه آب را جوش می‌آوریم و ...

دلمه برگ مو.asf‬‎ - YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=xfG2dDdoCXk

11 مارس 2012 ... دلمه برگ مو.asf ... دلمه برگ مو by آشپزی ایرانی 2,204 views · 14:53 ... آموزش طرز تهیه دلمه کلم برگ درسته by IranianTvChannel1 8,948 views · 30: ...

آموزش پخت دلمه

http://www.yadbegir.com/main/cook/dolmeh.htm

طرز تهيه مواد گوشتي: گوشت را با پياز داغ تفت دهيد. ... 8) براي پخت دلمه، روي قابلمه به اندازه اي آب بريزيد كه كامل روي برگ مو (انگور) را نگيرد. 9) زماني كه مي خواهيم ...

آشپزی - دلمه برگ مو

http://groohashpazi.blogfa.com/post-4429.aspx

دلمه برگ مو. طرز تهیه. برگ های مو را که باید تازه و جوان باشد انتخاب می کنیم و چوب های ته آن را می گیریم سپس برگها را شسته و در ظرفی می چینیم و مقداری آب به طوری ...

آشنایی با روش تهیه دلمه برگ مو - تبیان

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=278641

28 مه 2014 ... یک فنجان برنج را با سه فنجان آب و کمی نمک می‌پزیم تا یک کته نسبتاً شل به دست آید...

آشپزی رنگین ashpazierangin.net - دلمه برگ مو

http://ashpazierangin.net/post-42.aspx

11 ژوئن 2010 ... باکلیک بر روی تصاویر زیر طرز تهیه سایر دلمه ها را ببینید. دلمه برگ مو قالبي دلمه فلفل (آشپزي رنگين ) · دلمه بادمجان (آشپزي رنگين ).

آموزش تهیه دلمه برگ انگور - آپارات

http://www.aparat.com/v/hAHK7/آموزش_تهیه_دلمه_برگ_انگور

19 نوامبر 2013 ... آموزش تهیه دلمه برگ انگور. از. امید پریا. ارسال شده در ۲۸ ... دلمه برگ مو. ۱. برای ارسال نظر باید وارد ... طرز تهیه سس سالسا. از 1 تا 100. ۷۴بازدید. ۱:۳۴ ...

آشپزی رنگین ashpazierangin.net - دلمه برگ مو قالبی

http://ashpazierangin.net/post-453.aspx

14 آگوست 2011 ... دوستان عزيز اگر حوصله پيچيدن دلمه برگ مو را نداريد ويا تعداد برگها كم بود به اين ... باکلیک بر روی تصاویر زیر طرز تهیه سایر دلمه ها را ببینید.

دلمه کلم برگ - بیتوته

http://www.beytoote.com/cookery/ghazaha/clod-cabbage-leaves.html

دلمه کلم برگ, دلمه, طرز تهیه دلمه, طرز تهیه دلمه کلم برگ, سبزی دلمه ( تره ،جعفری، گشنیز،شوید،ترخون و نعناع) ... درست کردن ترشی برگ مو, ترشی برگ مو ...

دلمه برگ مو از غذاهای چهارشنبه سوری - بیتوته

http://www.beytoote.com/cookery/ghazaha/clod-food-chaharshanbeh-suri.html

وگرنه غذاتون خوش نمک !!! میشه ... دلمه برگ مو از غذاهای چهارشنبه سوری. طرز تهيه مواد : پيازها را کمی با روغن تفت ميدیم و گوشت چرخ کرده را همراه آن کمی سرخ میکنیم .

طرز تهیه‌‌‏ی دلمه‌‌‏ی برگ مو – Persian Epoch Times

http://persian.epochtimes.com/life/طرز-تهیه‌‌‏ی-دلمه‌‌‏ی-برگ-مو-16556.html

31 جولای 2014 ... مواد لازم برای ۴ نفر: سبزی مخصوص دلمه (نعنا، مرزه، ترخون، پیازچه، شوید، جعفری): ۴۰۰ گرم. برگ مو: نیم کیلو. گوشت چرخ‌‌‏کرده: ۳۰۰ گرم. برنج: ۱ ...

دلمه برگ مو - Peymooneh | مشاهده دستور غذایی

http://www.peymooneh.com/cook/goToViewRecipe/101

مختصري در مورد اين غذا طرز تهيه. دلمه برگ میان وعده یا پیش غذایی دوست داشتنی است . دلمه که معمولا در تابستان از برگ های تازه درخت انگور تهیه میشود بسیار لذیذ ...

آشپزي - دلمه برگ مو - آشپزی

http://www.hasht.com/services/cooking/default.asp?FG=6&show=1&FDID=113&pt=���� �ѐ ��

آشپزي - دلمه برگ مو - آشپزی. ... دلمه برگ مو ( آشپزي غذاي ایراني آشپزی غذای ایرانی ) ... سرد و گرم دلمه برگ مو هر دو مطلوب است. دستور عمل طبخ طرز پخت نحوه پختن ...

دلمه - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

http://fa.wikipedia.org/wiki/دلمه

طرز تهیه[ویرایش]. برنج و لپه را جداگانه جداگانه در آب بگزارید تا چند ساعت خیس بخورد. سبزی‌ها را باهم خرد می‌کنید. برگ مو را شسته و در صافی می‌گذارید. برنجوو لپه  ...

دلمه برگ مو - آشپزی

http://ashpazi.persianblog.ir/post/134

طرز تهیه: برنج را با آب و نمک به صورت کته بپزید. لپه را نیز با مقداری آب و نمک و ... 2- هنگام پیچیدن دلمه، اگر برگ مو کوچک بود و یا پارگی داشت میتوانید از دو عدد ...