کدام گوشت برای پختن کدام خورش مناسب است؟


کدام گوشت برای پختن کدام خورش مناسب است؟


 


یکی از مباحث مهم در علم بازرسی گوشت که در رشته دامپزشکی و نیز رشته تخصصی بهداشت مواد غذایی در دانشکده‌های دامپزشکی تدریس می‌شود، قطعه‌بندی و مصارف گوشت است، چون هر گوشتی برای تهیه هر غذایی مناسب نیست و هر قسمت از گوشت كاربرد خاصی دارد و نمی‌توان صرفا گوشت را خریداری و برای تهیه هر غذایی از آن استفاده كرد.

 

گوشتی که به‌طور معمول مصرف آن برای تهیه خورش‌هایی مثل قورمه‌سبزی، بادمجان و قیمه توصیه می‌شود، گوشت ران است و در پخت خورش‌هایی مانند بامیه، کرفس، به و آلواسفناج، مصرف ماهیچه توصیه می‌شود. در ایران با توجه به فرهنگ‌های غذایی مختلف، قسمت اعظم گوشت گوسفند (60 تا 65 درصد لاشه) به‌عنوان گوشت خورشی (تحت‌عنوان گوشت با استخوان) استفاده می‌شود که ناحیه سرسینه، سردست، کتف و حتی میان پهلو را در برمی‌گیرد.

 

گوشت خورشی در مقایسه با گوشت کبابی که در عرف بازار گوشت، گوشت درجه 1 نامیده می‌شود به‌عنوان گوشت درجه 2 معروف است، اما از لحاظ موادمغذی، تفاوت چندانی بین این دو نوع گوشت وجود ندارد. در ضمن گوشت گاو و گوساله به نسبت گوشت گوسفند چربی کمتری دارد.

 

امروزه متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند در هفته حداکثر 2 وعده گوشت قرمز، 2 وعده گوشت مرغ و 2 وعده گوشت ماهی در برنامه غذایی افراد باشد. یک روز در هفته هم می‌توان پروتئین مورد نیاز بدن را با مصرف تخم‌مرغ (2 عدد) یا سایر منابع پروتئینی مثل حبوبات (عدس، لوبیا و...) تامین کرد به ‌این ترتیب در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی می‌شود.

 

از طرف دیگر، میزان مورد نیاز گوشت قرمز در یک روز برای فرد بالغی كه باردار و شیرده نیست، حدود 120گرم است نه بیشتر اما بسیاری از افراد تصور می‌کنند اگر گوشت بیشتری بخورند، سالم‌تر خواهند بود درحالی كه این تصور اشتباه است.

 

با وجود تفاوت‌های کمی که انواع گوشت با هم دارند، میزان موادمغذی آنها تقریبا یکسان است. در حال حاضر با توجه به اینكه قیمت گوشت قرمز از مرغ بالاتر است و مصرف ماهی هم در بین مردم رواج چندانی ندارد، سرانه مصرف مرغ در ایران نسبت به سرانه جهانی آن به مراتب بالاتر رفته است. اینکه مردم حدود 25درصد گوشت قرمز و ماهی مصرف می‌کنند و 75درصد گوشت مرغ، نشان‌دهنده پرطرفدارتربودن گوشت سفید به دلایل مختلف بین ایرانیان است. البته آموزش و تبلیغ اینکه گوشت‌های سفیدی مانند گوشت مرغ و ماهی از گوشت‌ قرمز سالم‌تر هستند هم می‌تواند عاملی برای افزایش تقاضای مرغ در بازار کشورمان باشد.

دكتر آراسب دباغ‌مقدم، متخصص بهداشت مواد غذایی

کدام گوشت برای کدام خورش مناسب است؟ - باشگاه خبرنگاران

http://www.yjc.ir/fa/news/4889720/کدام-گوشت-برای-کدام-خورش-مناسب-است

29 ژوئن 2014 ... کدام گوشت برای کدام خورش مناسب است؟ ... برای تهیه خورش‌هایی مثل قورمه‌سبزی، بادمجان و قیمه توصیه می‌شود، گوشت ران است و در پخت خورش‌هایی مانند ...

کدام گوشت برای پختن کدام خورش مناسب است؟-پرشین پرشیا

http://www.persianpersia.com/lifestyle/ldetails.php?articleid=21448&parentid=56&catid=95

28 ژوئن 2014 ... کدام گوشت برای پختن کدام خورش مناسب است؟,گوشت خورشی در مقایسه با گوشت کبابی که در عرف بازار گوشت، گوشت درجه 1 نامیده می‌شود به‌عنوان ...

کدام گوشت براي کدام خورش مناسب است؟ - Salamatiran پايگاه اطلاع ...

http://www.salamatiran.com/NSite/FullStory/?Id=57945&type=2

6 مارس 2013 ... گوشتي که به‌طور معمول مصرف آن براي تهيه خورش‌هايي مثل قورمه‌سبزي، بادمجان و قيمه توصيه مي‌شود، گوشت ران است و در پخت خورش‌هايي مانند باميه، ...

خورش کرفس - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

http://fa.wikipedia.org/wiki/خورش_کرفس

خورش کرفس یکی از خورش‌های اصیل ایرانی است که از گوشت خرد شده ران ... این غذا گزینه مناسبی برای وعده سحری است زیرا هم آبدار است و هم بوی اشتهابرانگیزی دارد. ... از تقریباً ۴۵ دقیقه گوشت را با چنگال امتحان می‌کننداگر خوب پخته شده بود نمک را به ...

راز و رمزها قيمه - مجله هنر آشپزی

http://www.hashpazi.ir/Razoramzha_gheyme.aspx

3 ژانويه 2012 ... در آخر پخت خورش، به آن دارچين، زعفران و ادويه خورشي اضافه کرده وبعد از چند جوش ... 1 - گوشت گوسفند براي خورش قيمه مناسب ترازگوشت گوساله مي باشدبهتر ... 2- بهتر است گوشت خورش را خيلي ريزخرد نکنيد، تا خورش خوشمزه تر و ...

10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم - بیتوته

http://www.beytoote.com/housekeeping/cookery/colorful3-tasty-mince1-cooking-techniques.html

تهیه می‌کنند، اما قیمه اصلی همان خورشی است که از لپه، گوشت، لیموعمانی و البته ... 2 - ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف ...

: انواع خورش - دانشنامه رشد

http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=انواع خورش

فسنجان به دلیل دارا بودن مغز گردو و گوشت یکی از غذاهای پرکالری است و چون تخم مرغ در ... پس از پخته شدن گوشت گردی خیس شده را در داخل گوشت‌ها ریخته و پیاز را رنده نموده و ... و غذای زیاد پرکالری هم نیست و برای همین به عنوان وعده غذای شام مناسب است.

کدام گوشت؛ گوسفند یا گوساله؟ - تبیان

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=249173

30 ژوئن 2013 ... کدام گوشت برای کدام خورش مناسب است؟ ... برای تهیه خورش‌هایی مثل قورمه سبزی، بادمجان و قیمه توصیه می‌شود، گوشت ران است و در پخت خورش‌هایی مانند ...

گوسفند و بره: بهترین گوشت ها و مناسب... - کبابخانه موسوی/ Mousavi ...

https://www.facebook.com/mousavi.restaurant/posts/531295216957890

این گوشت مناسب است به مزاج انسان و برای هر نوع طبخی مانند: شوربا و کباب و ... پختن سوپ و آش با قلم یا خورش با گوشت استخوان‌دار این فایده را برای بدن دارد که علاوه ...

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی - انواع خورش یا خورشت - آشپزی - آکاایران

http://cooking.akairan.com/ashpazi/khoresh/11247.html

بهتر است بادمجانها را به صورت درسته و کامل برای خورش آماده کنید خورش بادمجان مجلسی ... بادمجانی را انتخاب کنید که سایز مناسبی داشته باشد,انواع خورش یا خورشت . ... بادمجانها را داخل تابه بچینید، وقتی گوشت پخت آب گوشت را از صافی رد کنید و آب ...

پلو ها و خورش ها - آشپزخانه ی شیندخت - shindokht.com

http://www.shindokht.com/Food/pilaw/

اين ته‌چين هم ظاهر قشنگي دارد و هم خوشمزه است و يك غذاي كامل براي گياه‌خوارها. ... وقتی گوشت پخته شد نمک و فلفل و زعفران را روی آن می‌دهیم و کمی کره روی گوشت گذاشته ...

خورش فسنجان - www.IRAN.IR

http://www.iran.ir/about/culture-art/culture/traditional-foods/types-of-feeds/fesenjan

از آن جا که در ابتدای پخت رنگ خورش روشن است نمی توانید اندازه رب را مشخص کنید، ... از پروتیین است و به دلیل داشتن چربی کم اشباع، جایگزین مناسبی برای گوشت  ...

خورش قیمه - www.IRAN.IR

http://www.iran.ir/about/culture-art/culture/traditional-foods/types-of-feeds/gheyme

خورش قیمه از جمله خورش های خوشمزه و سنتی ایران است که جزو غذاهای نذری ایرانیان نیز ... همچنین می توانید لپه را به صورت جداگانه بپزید و پس از پختن گوشت به خورش ... پروتیین می باشد، بنابراین می توانند هم جایگزین مناسبی برای گوشت باشند و هم ...

عطاری ابـّـا - 94 - گوشت ها ( خواص و مضرات )

http://attariabba.blogfa.com/post/25/گوشت-ها-(-خواص-و-مضرات-)

31 جولای 2012 ... این گوشت مناسب است به مزاج انسان و برای هر نوع طبخی مانند: شوربا و کباب ... پختن سوپ و آش با قلم یا خورش با گوشت استخوان‌دار این فایده را برای ...

نکات لازم برای تهیه خورش ها : - شکم سلام

http://shekamsalam.com/index.php?mod=content&met=content_more&id=30

موادی مانند حبوبات را از روز قبل در ظرفی مناسب شسته و با کمی آب خیس نمائید . ... انواع سبزی را تفت داده و بعد از پخته شدن گوشت داخل خورشت اضافه کنید . ... جا افتادن خورش به این صورت است که باید زمان طولانی تری برای تهیه خورش صرف کرد تا این.

خورش خلال - آفتاب

http://www.aftabir.com/lifestyle/view/181696/خورش-خلال

13 ژانويه 2014 ... خورش خلال یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار کرمانشاهی است این غذا بسیار مقوی و پر انرژی ... طعم آن را میپسندند تهیه این غذا برای مجالس و میهمانی های رسمی پیشنهاد مناسبی است. ... مواد لازم ▫ گوشت مرغ پخته و خلال شده :۲/۱و۱ پیمانه ▫ …