در باره دسرها


در باره دسرها


 


بعد از خوردن یک وعده غذای سنگین، مدعوین دور میز از سنگینی می نالند و پشت سر هم زمزمه می کنند که قادر به خوردن حتی یک لقمه نیستند ولی این ادعا فقط برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است تا میز دسر مفصل تر از میز غذا چیده شود و مدعوین را برای بار دوم به سر سفره دعوت کند. مکتب آشپزی ایرانی یکی از کهن ترین و مهم ترین مکتب های آشپزی جهان است اما در فرهنگ غذاخوری ایرانیان، پس غذایی به نام دسر جای نداشته و سال های اخیر با نگاه به فرهنگ غربی، وارد آداب و رسوم پذیرایی ایران شده است.

 

این روزها ما ایرانی ها نیز در مهمانی های خود یک یا دو نوع دسر را تهیه می بینیم و در منوی رستوران های خود، بخشی به نام دسر را اضافه کرده ایم تا ضیافت شام یا ناهارمان تکمیل شود. فلسفه وجودی دسر کمک به هضم بهتر غذاست. دسر عموما نوعی شیرینی یا ماده غذایی شیرین است. ژله، بستنی، کرم کارامل، کیک به ویژه کیک و شیرینی های خامه ای و میوه های شیرین مانند انبه و آناناس رایج ترین دسرهای دنیا هستند. فلسفه وجودی دسر در فرهنگ غذاخوری غرب را می توان به نوع غذای آنها نسبت داد.

 

غذاهای غربی، متعلق به هر ملیتی به اندازه غذاهای ایرانی مفصل، پررنگ و حجیم نیستند و یک ماده غذایی شیرین می تواند غذای نه چندان سنگین غربی را تکمیل کند. در فرهنگ آشپزی ایرانی از گذشته هایی که مفهوم دسر شکل نگرفته بود، شیرینی های مختلف خانگی وجود داشت که آن روزها اسباب پذیرایی در میان وعده ها بود و این روزها می تواند نقش دسر را خیلی بهتر و دلپذیرتر از نمونه های خارجی ایفا کند.

 


شله زرد، مسقطی، کاچی، یخ در بهشت، انواع حلوا، خرما با مخلفات مختلف نمونه هایی از شیرنی های سنتی ایرانی هستند که بسیار خوشمزه تر، سالم تر و مقوی تر از کرم کارامل، بستنی، کیک خامه ای، پلمبیر و... خواهند بود.
این روزها یک نوع حلوا را با یک کاربری در مراسم عزاداری می شناسیم ولی حلواهای عدس، ماش، تخم مرغ و لوبیا از حلواهای فراموش شده ایرانی است.

 

حلوای هویج، نوع دیگری حلواست که حلوای اهالی استان فارس است و پخت آن هنوز در میان شیرازی ها مرسوم است. غربی ها از میوه های فصل، سالاد میوه برای دسر درست می کنند. در تنوع مواد غذایی ایرانی، محصولات ویژه و منحصربه فرد برای فصل زمستان وجود دارد. با شروع فصل زمستان، خرما به بازار می آید که هم میوه خوشمزه ای است و هم مضرات دسرها با شیرینی مصنوعی را ندارد.

 

مصرف خرما و ارده و ارده شیره در فصل زمستان قدمت طولانی در میان ایرانی ها دارد. ماست و مربا را هم می توان به عنوان یکی از اولین دسرهای ایرانی نام برد. مردم اصفهان عادت داشتند بعد از غذا، یک کاسه ماست با نوعی مربا بخورند. ماست و مربا را چون دقیقا بعد از غذا خورده می شده، می توان از اولین دسرهای ایرانی نام برد. ماست و مربا به ویژه با مربای «به» ترکیب خوشمزه ای است که می شود از هموطن های اصفهانی یاد گرفت.

انواع دسر ،کرم،ژله،موس،سوفله،و - آشپزی سئویل

http://ashpazisevil.persianblog.ir/tag/انواع_دسر_،کرم،ژله،موس،سوفله،و

درباره نویسنده .... دسری که ملاحظه می فرمایید کمی متفاوت هست چون با خامه ساده درست میشه من باطعم پرتقال درست کردم و هم اینکه توش ... قربانی تازه کوفته داشته باشیم برای دیدن اینجا کلیک کنیدو اما در مورد کرم که قصد دارم تا یک دسر بسیار خوشمزه ...

چند نکته مهم در تهيه دسرها، پودينگها و ژله ها - سیمرغ

http://www.seemorgh.com/lifestyle/4085/1172.html

در مورد ژله ها و دسرها، حتماً تاريخ مصرف کمپوتها بايد مشخص باشد. 11. پودر ژلاتينها کهنه نباشد. 12.دسرها بايد حتماً تازه سرو شوند. .... توصیه‌های درباره زولبیا و بامیه.

دسر | دسر ژله | دسر کیک | دسر کافی شاپ | تیرامیسو | ایران کوک

http://irancook.ir/deser/

انواع دسر,تهیه دسر,طرز تهیه دسر,دسر,دسر ژله,دسر تیرامیسو,دسر جدید,تهیه انواع دسر, دسر غذا,دسر ژله,تیرامیسو,ژله,تزیین دسر,دسر فصلی,دسر کافی شاپ ... | ایران ...

دسرها - پرشین پرشیا

http://www.persianpersia.com/lifestyle/lifestylesub.php?catid=150

انواع دسر,تزئین دسر,دستورالعملهای انواع دسر ایرانی و انواع دسر خارجی,تزیین دسر و مواد لازم برای تهیه هر کدام از ... حرف‌های رضا براهنی درباره ایران، شفیعی‌ کدکنی و.

تالار گفتگوی هنر آشپزی

http://forum.hashpazi.ir/

کیک (1 نفر در حال مشاهده) همه پرسش‌هاي شما درباره تهيه كيك, 66, 9570, 29 Oct 2014 در 7:30 ق.ظ. انجمن با دسترسی فقط برای اعضا. دسر همه پرسش‌هاي شما درباره تهيه دسر  ...

دسرها - آموزش آشپزی و طرز تهیه جدیدترین دستورات غذایی و شیرینی پزی

http://mavadelazem.com/?recipe_type=دسرها

نوع دستور غذای: دسرها, کیک ها تگ: آشپزی آنلاین, آشپزی جدید, آموزش آشپزی, بستنی, دستور پخت ویژه, دسر, سایت آشپزی, شیرینی سریع, شیرینی مناسب برای  ...

چند نکته مهم در تهیه دسرها، پودینگها و ژله ها - Vista News Hub

http://vista.ir/article/92293/چند-نکته-مهم-در-تهیه-دسرها،-پودینگها-و-ژله-ها

۱۰) در مورد ژله ها و دسرها، حتماً تاریخ مصرف کمپوتها باید مشخص باشد. .... ريحانه جباری قصاص شد / ناگفته‌های فرزند سربندی در باره ریحانه جباری - هفت سال پیش دختر ...

آنچه که باید درباره دسرهای آماده پودری بدانید - آبی روز

http://www.abirooz.com/nutrition/item/870-آنچه-که-باید-درباره-دسرهای-آماده-پودری-بدانید.html

6 ژوئن 2014 ... دسرهای آماده پودری که بیشتر با طعم‌های شکلاتی و وانیلی یا طعم انواع میوه‌ها در بازار وجود دارند، طرفداران زیادی را به خودشان اختصاص داده‌اند چون هم خیلی ...

نکاتی در مورد کمپوت- آکاایران - انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه

http://cooking.akairan.com/ashpazi/deser-sos/13491.html

كمپوت‌ از دسرهای‌ میوه‌ای‌ محسوب‌ می‌شودو در فصل‌هایی‌ كه‌ میوه‌ كم‌ است‌ می‌توان‌ از انواع‌و اقسام‌ كمپوت‌ استفاده‌ كرد.

دسرها - مطبخ رویا

http://liliangol.persianblog.ir/tag/دسرها

4 جولای 2011 ... این هم یک دسر خوشمزه و زیبا که خیلی سریع حاضر می شه . ... بر درست کردن این دسر تسلط کامل دارند و من فقط برای یاد اوری در باره آن می نویسم .

دانستنی های خانه و خانواده | آشپزی | دسرها - آفتاب

http://www.aftabir.com/lifestyle/subcategory/62/دانستنی-های-آشپزی-دسرها?subject=5

دانستنی های دسرها ... با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس کوچک از « دسر بیسکویتی دو رنگ » خواهیم داشت. .... جهت مشاوره رایگان درباره تبلیغات، با ما تماس بگیرید:.

دسر کده

http://deserkade.blogfa.com/

دسر کده - با انواع دسرهای زیبا آراینده مهمانی های شما هستیم - دسر کده. ... درباره وب. با انواع دسرهای زیبا آراینده مهمانی های شما هستیم تلفن تماس : 09109793686. موضوعات وب ... تاريخ : سه شنبه ششم خرداد 1393 | 11:4 | نویسنده : دسر کده. این وبلاگ به سایت  ...

دسرکده

http://deserkade.ir/

دسر کده با ارائه انواع دسرهای زیبا و پیش غذاهای متنوع . انواع بیسکویت و شکلاتهای خاص و زیبا به. کمک شما آمده تا میزهای غذای شما رو رویایی تر و زیباترنماید .

ایده های لازیکا - دسرها(32)

http://lazica.blogfa.com/cat-18.aspx

ایده های لازیکا - دسرها(32) - آشپزی شیرین. ... یک دسر خوشمزه برای کسانی که طعم سیب و دارچین رو دوست دارن ....خیلی راحت آماده میشه با مدت زمان کم. .... درباره وبلاگ.

دسر ،چیزکیک ،بستنی - کیمیا گری با ادویه ها

http://daarchin.persianblog.ir/tag/دسر_،چیزکیک_،بستنی

این دسر را همه اکثرا به صورت تمام ژله درست میکنند اما من در آن کمی تغییر داده ام که مزه ... درباره : عاشق اشپزی هستم و فکر میکنم اشپزی هم یک هنر است که باید در ان هم ...

آشپزی لیدی الهام - غذاها و دسرهای ترکیه ای

http://ladyelham1984.blogfa.com/category/17

18 ژوئن 2014 ... آشپزی لیدی الهام - غذاها و دسرهای ترکیه ای - آشپزی/هر از گاهی معرفی ... درباره وب. سلام. اسم وبلاگ را به همراه واژه خاتون یا بانو امتحان کردم ولی قبلا ...